Woensdag 5 oktober: Documentaire over Onderwijs

Aanmelding is niet nodig. Het staat u uiteraard vrij om een mondkapje te dragen tijdens de bijeenkomst. En indien gewenst zorgen we ervoor er stoelen beschikbaar zijn op 1,5 meter afstand.

Op woensdag 5 oktober vertoont het Autismecafé de eerste aflevering van de documentaire over onderwijs in de Leidse regio ‘Leren in Leiden”van filmmaker Jan Stap. Deze aflevering ‘Passend Onderwijs’ zoomt in op twee klassen op een basisschool gespecialiseerd in onderwijs aan kinderen met autisme.

De documentaire laat zien hoe leerkrachten inspelen op de speciale behoeftes van de kinderen en spreekt met de kinderen en hun ouders over hun ervaringen in regulier en speciaal onderwijs.  Jan heeft ook oog voor de spagaat waar ouders zich in bevinden. Eigenlijk wil iedereen het liefst dat je kind erbij kan horen op een gewone school maar op speciaal onderwijs is er begrip en kan je kind vaak echt zichzelf zijn.   

Na de film gaan we in gesprek met de filmmaker Jan Stap en met de moeder van het gezin dat in de documentaire gevolgd wordt.

Wat: Autismecafé.

Waar: In Het Gebouw, Arubapad 2, 2315 VA Leiden.

Wanneer: Woensdag 5 oktober. Inloop vanaf 19.30 uur, de avond start om 20.00 uur. Om 22.30 uur sluit het café.