Digitaal Autismecafé woensdag 8 december: Veiligheid en politie

Corona
Door de nieuwe coronamaatregelen wordt het Autismecafé digitaal uitgezonden via een Zoom webinar, je kunt je aanmelden via deze link: 

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Ua8NIipkQdy3amhzvzscQw


De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden via YouTube: https://m.youtube.com/channel/UCG_tk2cfXfQ6gJWGKkposmw/  

(Aanmelding is voor YouTube niet nodig). Via Zoom kunt u via de chat vragen stellen. De digitale bijeenkomst start om 20.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

Op woensdag 8 december gaat het Autismecafé over hoe het is om als autist in aanraking komen met justitie en politie. Bijvoorbeeld; je wordt aangehouden door de politie voor het fietsen zonder licht.  Of je hebt de website van je school gehacht en wordt nu verdacht van cybercrime. Wat ook kan voorkomen is dat je zelf slachtoffer bent van een misdrijf en aangifte wil doen. Zulke onverwachte gebeurtenissen kunnen je in contact brengen met de politie, een stressvolle situatie die veel extra prikkels geeft. Een politiebureau is niet altijd een autisme-vriendelijke omgeving.

Gespreksleider Joost van Egmond gaat op 8 december in gesprek met advocate Josephine Poortinga. Ze heeft gewerkt in de jeugdhulpverlening, op afdelingen waar jongeren met autisme werden behandeld. Door haar ervaring begrijpt Josephine dat een juridische procedure voor mensen met autisme extra ingewikkeld en ingrijpend kan zijn. Josephine vertelt op 8 december over hoe je als ouder het beste je kind kan helpen die te maken krijgt met politie en justitie en wat de rechten en plichten zijn van alle partijen in zo’n situatie. In hoeverre moet de politie rekening houden met autisme? Wat kan jouw rol zijn als ouder als je kind al meerderjarig is?

Het Autismecafé is een plek om ervaringen en informatie uit te wisselen, voor en door ouders van kinderen met autisme.

Wat: Autismecafé

Waar: Online

Wanneer: woensdag 8 december. De webinar start om 20:00. Er is tijdens en na het gesprek ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. We ronden af om 21:00