13 oktober 2021: Film Het kind of de rekening over Leidse Jeugdzorg

Op woensdag 13 oktober hebben we in het  Autismecafé een voorvertoning van de documentaire “Het kind of de rekening” van filmmaker Jan Stap. Jan kijkt in de film breed naar de jeugdzorg in de Leidse regio  en praat met kinderen en hun ouders over de hulp die ze krijgen voor bijvoorbeeld autisme. In het Autismecafé laten we deel 1: “Zorgen en Leren” en deel 2: “Goede Hulp” zien.

Na de film praat gespreksleider Annemarie Koppenaal met Jan Stap en een aantal mensen die in de documentaire voorkomen over jeugdzorg en de zoektocht naar goede hulp.

Door het vervallen van de meeste coronamaatregelen houden we het Autismecafé weer in onze gebruikelijke locatie in Het Gebouw. 

Om het voor iedereen toegankelijk en veilig te houden, houden we ons nog wel aan de 1,5 meter afstand en kunnen er maximaal 35 mensen komen. 

Het gebouw werkt met een nieuwe opzet dus het we zullen nu zelf thee en koffie organiseren voor in de pauze en vragen om jullie geduld omdat het voor ons ook anders dan anders gaat

Wij vragen jullie om je via deze link aan te melden via de Eventbrite website, dan krijg een een gratis e-ticket en zo kunnen we de bezoekersaantallen in de gaten houden. 

https://www.eventbrite.com/e/tickets-autismecafe-13-oktober-documentaire-het-kind-of-de-rekening-180263421747

We werken aan een manier om deze bijeenkomst ook (gedeeltelijk) online toegankelijk te maken. Als we meer details hebben sturen we een update met details voor mensen die het op de avond zelf of later online willen volgen.  

Deze avond is georganiseerd in samenwerking Balans Rijnland, een organisatie die opkomt voor de belangen van ouders met kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Vrijwilligers van Balans en van het ouderteam van het Autismecafé zitten daarnaast klaar om de ervaringen te delen en vragen te beantwoorden.

Het Autismecafé is een plek om ervaringen en informatie uit te wisselen, voor en door ouders van kinderen met autisme.

Wat: Autismecafé bijeenkomst

Waar: ‘Het Gebouw’, Arubapad 2, 2315 VA, Leiden

Wanneer: 13 oktober, Inloop vanaf 19:30, gesprek start om 20:00. Er is tijdens en na het gesprek ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Om 22:30 sluit het café.

Het gebouw werkt met een nieuwe opzet dus het we zullen nu zelf thee en koffie organiseren voor in de pauze en vragen om jullie geduld omdat het voor ons ook anders dan anders gaat

Voor vragen kun je mailen naar autismecafeleiden@gmail.com