30 maart 2022: Sociale Contacten Aangaan en Onderhouden

Aanmelden voor het café op 30 maart is niet nodig

Op woensdag 30 maart gaat het Autismecafé over sociale contacten aangaan en onderhouden. Voor mensen met autisme is dat niet altijd een vanzelfsprekendheid. Het aanvoelen hoe te handelen in sociale situaties; hoe je vrienden kan maken maar ook vriendschappen moet onderhouden kan deels ook aangeleerd en aangereikt worden. Professor Dr. Carolien Rieffe van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden heeft hier interessant onderzoek naar verricht. Ze is bovendien ook bezig met een vervolgonderzoek naar hoe kinderen met autisme op regulier onderwijs in sociale settings zoals op het schoolplein reageren.

Carolien Rieffe gaat onder leiding van een gespreksleider in gesprek met Rob van Dorp, een van de initiatiefnemers van Auti Miniature Gaming. Zij organiseren gaming avonden voor jongeren met autisme vanaf 12 jaar met als doel om vriendschappen te ontwikkelen. Het Autismecafé is een plek om ervaringen en informatie uit te wisselen, voor en door ouders van kinderen met autisme.

Waar: In Het Gebouw, Arubapad 2, 2315 VA Leiden

Wanneer: Woensdag 30 maart. Inloop vanaf 19.30 uur, de avond start om 20.00 uur. Er is tijdens en na het gesprek ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Om 22.30 uur sluit het café.