Autisme diagnose wat nu? 9 december 2020

Voor mensen die 9 december niet aanwezig kunnen zijn hier is de link naar de livestream van onze bijeenkomst over verliesverwerking.

https://www.youtube.com/watch?v=dY5VF23SHL4&feature=youtu.be

U kunt ook via de livestream chat vragen stellen aan de gasten via onze moderator die in de zaal is en de chat in de gaten houdt. We beginnen met uitzenden om 8 uur woensdagavond.

Wat gebeurt er bij het horen van onomkeerbare diagnoses en slecht nieuws? Welk verlies dringt zich dan op en hoe slaan we ons daar doorheen? En waarom hebben we daar op latere momenten juist nog veel meer last van dan op het moment zelf? Wat helpt ?

Voor veel ouders komt een autisme diagnose, zelfs na jaren van zoeken toch onverwacht. Wat gebeurt er als je eindelijk een autisme diagnose krijgt voor je kind of een andere naaste? Hoe kan je omgaan met de verandering van je toekomstverwachtingen als alles anders loopt dan je dacht?

Op 9 december gaat het Leidse Autismecafé in gesprek met Hilda Lemaire. Hilda is verliesverwerkingstherapeut en heeft een eigen praktijk: ‘Doen en laten.’ (www.doenenlaten.com). 

Een autisme diagnose voor je kind geeft duidelijkheid en handvatten, maar betekent misschien ook dat de verwachtingen die je voor je kind had op losse schroeven worden gezet. Hoe ga je daarmee om en hoe blijf je als ouder overeind? Wat helpt om met een gevoel van verlies om te gaan?

Hilde richt zich met Doen en Laten op oude pijn in actuele gebeurtenissen.  Haar doel is mensen te helpen van ‘naar je verlies leven’ naar ‘met je verlies leven’.

Deze interactieve avond is voor zowel mensen met als zonder autisme maar deze keer vooral gericht op ouders van kinderen met autisme.

Wij willen met deze avond niet suggereren dat autisme iets is om verdrietig over te zijn maar wel aandacht geven aan de gevoelens van ouders die soms worstelen met de onomkeerbare veranderingen die een diagnose met zich meebrengt. 

Wij volgen de laatste maatregelen: daarom kunnen wij inclusief team en gasten totaal slechts 30 mensen toelaten. Voor mensen die liever thuisblijven, verzorgt het Autismecafé ook een livestream van de bijeenkomst. Aanmelden is in beide gevallen noodzakelijk! Als je het café wil bezoeken of om de livestream bij te wonen kan je mailen naar autismecafeleiden@gmail.com  

Waar: ‘Het Gebouw’, Arubapad 2, 2315 VA, Leiden

Wanneer:  9 december, inloop vanaf 19:30, gesprek start om 20:00. Er is tijdens en na het gesprek ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Om 22:30 sluit het café.

Het Autismecafé is een plek om ervaringen en informatie uit te wisselen, voor en door ouders van kinderen met autisme. Kijk ook op onze website : www.autismecafeleiden.nl

Contactpersoon: Sietske de Jongh via autismecafeleiden@gmail.com