Prikkelverwerking 8 juli 2020

Prikkels, we hebben er allemaal mee te maken: felle zon in je ogen, een vloer die niet lekker aan je voeten voelt of gek worden van een collega die met zijn pen zit te tikken. Bij mensen met autisme komen prikkels vaak anders binnen en daarom kunnen zij er onverwacht op reageren.

In dit autismecafé praat gespreksleider Johan Nouws met ergoterapeut Annemieke Derksen over prikkelverwerking en hoe je je kind kunt helpen als die moeite heeft met prikkels. Autisme Caberet duo PrikkelVis geeft een korte voorstelling en schuift daarna bij het gesprek om ook hun ervaringen en tips te delen.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en zullen er voor zorgen dat iedereen 1.5 meter afstand kan houden. Daarom vragen wij u om zich voor deze bijeenkomst aan te melden via autismecafeleiden@gmail.com zodat wij weten met hoeveel mensen we rekening moeten houden.

Voor mensen die om wat voor reden niet aanwezig kunnen zijn in Het Gebouw kunnen dit autismecafé ook meekijken via een livestream. We hopen dit ook achteraf beschikbaar te maken als mensenhet nog eens willen nakijken. Wilt u de livestream zien of achteraf bekijken, dan kunt u ook een mailtje sturen naar autismecafeleiden@gmail.com onder vermelding van ‘livestream link 8 juli’ en dan sturen we u een link

Waar: ‘Het Gebouw’, Arubapad 2, 2315 VA, Leiden

Wanneer:  8 juli, Inloop vanaf 19:30, gesprek start om 20:00. Er is tijdens en na het gesprek ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Om 22:30 sluit het café.

Het Autismecafé is een plek om ervaringen en informatie uit te wisselen, voor en door ouders van kinderen met autisme. Kijk ook op onze website : www.autismecafeleiden.nl

Contactpersoon: Sietske de Jongh via autismecafeleiden@gmail.com