Autisme in tijden van corona 7 oktober 2020

Voor mensen die 7 oktober niet aanwezig kunnen zijn is hier de link naar de livestream van onze bijeenkomst over Autisme en Corona.

https://youtu.be/i1dkvZpinJ4

U kunt ook via de livestream chat vragen stellen aan de gasten via onze moderator die in de zaal is en de chat in de gaten houdt. We beginnen met uitzenden om 8 uur woensdagavond.

Praten over de impact van Corona in het Autismecafé

De Coronacrisis gooit veel overhoop in Nederland. Het blijft flink wennen aan het ‘nieuwe normaal’.  Voor mensen met autisme en gezinnen met autistische kinderen komt de verandering van de dagelijkse routines nog harder aan.

Veel mensen met autisme hechten erg aan voorspelbaarheid. Ze hebben nu te maken met de ontregeling van hun dagelijks leven, worstelingen met thuisonderwijs of het wegvallen van stageplekken. Sommige autistische mensen reageren ook extra heftig op lichamelijke prikkels en kunnen mondkapjes niet verdragen, bijvoorbeeld.

Op 7 oktober gaat het Leidse Autismecafé in gesprek met Autismecoach Leander Sevink en Jeugdarts GGZ bij Youp Dinemarie Teunissen, en deskundigen op gebied van autisme in onderwijs, zorg en werk over de impact van de pandemie op mensen met ASS. Door de problemen te benoemen en mogelijkheden van verschillende kanten te onderzoeken, willen wij ouders en mensen die met autisme te maken hebben, handvaten geven zodat we deze ingrijpende periode samen beter door kunnen komen.   

Wij volgen de laatste maatregelen: daarom kunnen wij inclusief team en gasten totaal slechts 30 mensen toelaten. Voor mensen die liever thuisblijven, verzorgt het Autismecafé ook een livestream van de bijeenkomst. Aanmelden is in beide gevallen noodzakelijk! Als je het café wil bezoeken of om de livestream bij te wonen kan je mailen naar autismecafeleiden@gmail.com  

Waar: ‘Het Gebouw’, Arubapad 2, 2315 VA, Leiden

Wanneer: 7 oktober, inloop vanaf 19:30, gesprek start om 20:00. Er is tijdens en na het gesprek ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen – ook via de livestream! Om 22:00 sluit het café.

Het Autismecafé is een plek om ervaringen en informatie uit te wisselen, voor en door ouders van kinderen met autisme.

Contactpersoon: Sietske de Jongh via autismecafeleiden@gmail.com